Skip to main content
Gewokte biefstuk met sesam-basmatirijst
Gewokte biefstuk met sesam-basmatirijst

Gewokte biefstuk met sesam-basmatirijst

Met oosterse groenten

4.1
(672)

Je maakt met dit recept zelf een oosterse saus van rode peper, sojasaus, vissaus, witte wijnazijn en honing, die goed combineert met de groenten en gebakken biefstukpuntjes. De rijst krijgt extra smaak door de geroosterde sesamzaadjes die je eraan toevoegt.

Labels:
Cook me first
Chef's Choice
Family
Allergenen :
Sesamzaad
Gluten
Soja
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

5 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

85 gram

Basmatirijst

¼ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

200 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2870 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Wok

Instructies

1

Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kook 175 ml water per persoon voor de rijst. Rooster 2/3 van het sesamzaad 1 minuut op middelhoog vuur in een pan met deksel. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Verhit vervolgens in dezelfde pan de helft van de zonnebloemolie. Voeg de rijst toe en bak al roerend 30 seconden. Voeg het kokende water toe en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Laat daarna zonder deksel uitstomen en meng het geroosterde sesamzaad er door.

3

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. Maak een saus van de rode peper, sojasaus, vissaus, witte wijnazijn, honing en 2 el water per persoon (zie tip).

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan. Wacht tot de roomboter goed heet is en roerbak dan de biefstukpuntjes 1 – 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

5

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de groentemix, gember en knoflook 2 minuten op hoog vuur. Voeg de saus toe, roerbak nog 1 – 2 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de biefstukpuntjes met eventueel vrijgekomen vocht toe en bak nog 30 seconden

6

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met het overige ongeroosterde sesamzaad en serveer met de rijst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders