Skip to main content
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden

4.2
(246)

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad
Mosterd
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

40 gram

Hummus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

40 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

150 gram

Zoete aardappel

250 gram

Bloemkool

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2770 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels20.4 g
Eiwitten13.8 g
Zout1.5 g
Potassium24 mg
Calcium6.3 mg
Iron0.4 mg
Pan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Bulgur koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon in een pan. Kook de bulgur 10 - 12 minuten. Giet daarne af en laat uitstomen.
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in halve plakken van maximaal 1 cm dik. 
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. 
Groenten roosteren
2
  • Meng in een grote kom de zoete aardappel en bloemkool met de olijfolie, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 20 minuten in de oven.
Dressing maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een andere kleine kom de hummus met de aangegeven hoeveelheid water. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over de borden. Schep de zoete aardappel en de bloemkool over de bulgur. 
  • Besprenkel met de hummus en de kruidendressing.
  • Garneer met de cranberry's en de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders