
Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en krokante bite passen perfect bij de volle romige smaken van de spekjes, cheddar en zure room.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
230 gram
Pofaardappel
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
40 gram
Spekreepjes
1 stuk(s)
Little gem
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bieslook
25 gram
Geraspte cheddar
50 gram
Crème fraîche
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Suiker
2.5 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappel en snijd in blokjes. Scheur per persoon één vel aluminiumfolie af van 30 bij 30 cm. Leg de aardappelblokjes erop en meng met 1/4 el roomboter per persoon, peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en bak 30 - 35 minuten in de oven.
Tip: Je snijdt de aardappelen zodat ze sneller gaar zijn.

Snijd de rode puntpaprika's in dunne ringen. Verhit een steelpan op middelhoog vuur met per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en een flinke snuf zout. Breng aan de kook en verlaag het vuur wanneer het mengsel kookt. Voeg de puntpaprika's toe en laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 6 bent.
Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de little gem klein. Snijd de tomaat in partjes en snijd de bieslook fijn.

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem, tomaat en helft van de bieslook door deze vinaigrette.

Meng in een kom: 3/4 van de geraspte cheddar, de crème fraiche, de overige bieslook en peper en zout. Open de gepofte aardappel pakketjes en verdeel het crème fraiche mengsel erover. Leg de gevulde aardappel pakketjes op de bakplaat, verdeel de rest van de geraspte cheddar eroverheen en bak nog 4 - 6 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin zijn.
Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet die dan aan om de aardappelen te gratineren.

Leg de aardappelblokjes op een bord. Garneer met de spekblokjes en serveer met de ingemaakte puntpaprika en de salade.