topBanner
Gepofte aardappel met spek, crème fraiche en cheddar

Gepofte aardappel met spek, crème fraiche en cheddar

met ingemaakte rode puntpaprika en little gem

Lees meer

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en krokante bite passen perfect bij de volle romige smaken van de spekjes, cheddar en zure room.

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Pofaardappel

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

75 gram

Spekblokjes

2 krop(pen)

Little gem

2 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bieslook

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Suiker

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3424 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Aluminiumfolie
Steelpan
Koekenpan
Saladekom
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappel en snijd in blokjes. Scheur per persoon één vel aluminiumfolie af van 30 bij 30 cm. Leg de aardappelblokjes erop en meng met 1/4 el roomboter per persoon, peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en bak 30 - 35 minuten in de oven.

2

Snijd de rode puntpaprika's in dunne ringen. Verhit een steelpan op middelhoog vuur met per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en een flinke snuf zout. Breng aan de kook en verlaag het vuur wanneer het mengsel kookt. Voeg de puntpaprika's toe en laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 6 bent.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de little gem klein. Snijd de tomaat in partjes en snijd de bieslook fijn.

4

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem, tomaat en helft van de bieslook door deze vinaigrette.

5

Meng in een kom: 3/4 van de geraspte cheddar, de crème fraiche, de overige bieslook en peper en zout. Open de gepofte aardappel pakketjes en verdeel het crème fraiche mengsel erover. Leg de gevulde aardappel pakketjes op de bakplaat, verdeel de rest van de geraspte cheddar eroverheen en bak nog 4 - 6 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin zijn.

6

Leg de aardappelblokjes op een bord. Garneer met de spekblokjes en serveer met de ingemaakte puntpaprika en de salade.