Gele curry met spiegelei en geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gele curry met spiegelei en geroosterde groenten

Gele curry met spiegelei en geroosterde groenten

met kokosrijst en gefrituurde uitjes

Een verschil met de normale champignon, is dat kastanjechampignons minder vocht bevatten. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van witte champignons.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

65 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Appel

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

75 gram

Bruine snelkookrijst

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)974 kcal
Energie (kJ)4077 kJ
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten87.9 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels10.5 g
Eiwitten22 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Kleine steelpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in blokjes van 1 1/2 cm. Halveer de kastanjechampignons. Meng in een kom de groenten met per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 tl gele currykruiden, peper en zout.

Groenten bakken
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 18 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Heb je satéprikkers in huis? Rijg de groenten dan eerst aan de prikkers en bak ze vervolgens in de oven.

Kokosrijst maken
3

Houd 25 ml kokosmelk per persoon apart voor de saus en breng de overige kokosmelk met per persoon: 225 ml water en 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Verlaag het vuur tot middellaag, voeg de bruine rijst toe en kook, afgedekt, 10 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchgerecht verwerken.

Saus maken
4

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een kleine steelpan en bak de sjalot en appel 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de overige gele currykruiden toe en bak 1 minuut mee. Voeg 1 tl bloem per persoon toe en bak nog 1 minuut. Voeg de opzij gehouden kokosmelk en per persoon: 100 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe. Meng goed, breng aan de kook en laat 3 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken
5

Verhit ondertussen een 1/2 el olijfolie per persoon in een kleine koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokosrijst over diepe borden. Schep de groenten en de currysaus erover. Leg het spiegelei erop en garneer met de gefrituurde uitjes.

Weetje: Wist je dat bruine rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat van witte rijst? Vezels zorgen ook voor een gezonde darmtransit en een langer verzadigingsgevoel.