HelloFresh
topBanner
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Met aardappeltjes, rode paprika en venkel

Lees meer

Zalm en dille vormen een klassieke combinatie en dat is niet voor niets, want ze smaken heerlijk samen! In dit recept voeg je de frisse dille toe aan een mayonaise, die je dit keer van ons krijgt, maar je kunt het ook heel makkelijk een keer zelf maken. Je hebt maar drie basisingrediënten nodig: eieren, olie en iets zuurs, zoals citroensap of azijn.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamily
Allergenen :EiMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Drieling aardappelen

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Venkel

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuks

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3330 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Wok
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen 6 – 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika en de venkel in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

3

Meng de aardappelen in een ovenschaal met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de rode paprika, de venkel en de knoflook toe. Roerbak 10 – 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten op de andere zijde.

6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.