Skip to main content
Garnalen in kruidige kokossaus
Garnalen in kruidige kokossaus

Garnalen in kruidige kokossaus

met broccolirijst en spinazie

4.3
(326)

Vissaus is een zoute smaakmaker die veel voorkomt in de Zuidoost-Aziatische keuken. Je eten zal er echter niet merkbaar visachtig door smaken. In plaats daarvan zorgt het voor een subtiele hartige, umami smaak.

Labels:
Calorie Smart
Allergenen:
Vis
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Broccolirijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode ui

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

125 ml

Kokosmelk

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

50 gram

Spinazie

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2781 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten29.3 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers6 g
Vezels6.3 g
Eiwitten23.2 g
Zout3.5 g
Potassium96.3 mg
Calcium69 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 12 minuten.
  • Voeg de broccolirijst toe en kook nog 3 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
Saus maken
2
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gemberpuree en de helft van de rode peper 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en de kokosmelk toe en laat, afgedekt, 2 - 3 minuten zachtjes koken.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan.
Afmaken
3
  • Verhit ondertussen een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de overige knoflook, overige gemberpuree en overige rode peper 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en bak nog 3 - 4 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Voeg de garnalen en het bakvet toe aan de kokossaus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de helft van de garnalen met kokossaus over de rijst.
  • Schep de overige garnalen met saus ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders