Skip to main content
Frittata met boerenkool, pastinaak en geitenkaas
Frittata met boerenkool, pastinaak en geitenkaas

Frittata met boerenkool, pastinaak en geitenkaas

3.5
(22)

Boerenkool bereid je normaal gesproken met aardappelen, maar deze keer is het net even anders klaargemaakt! Frittata kun je vullen met van alles, je kunt het zo gek niet bedenken! Maar had je ook al eens gedacht aan boerenkool? Heerlijk in combinatie met pastinaak en geitenkaas.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Krieltjes

150 gram

Pastinaak

50 gram

Boerenkool, gesneden

1 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

3 el

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)715 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten45 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Kom
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en breng 500 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de krieltjes en pastinaak.

Snijd de pastinaak in blokjes
2

Halveer de krieltjes en snijd eventueel grote krieltjes in kwarten. Snijd de pastinaak in blokjes van maximaal 2 cm. Kook de krieltjes en pastinaak, afgedekt, 10 - 12 minuten in de grote pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de boerenkool
3

Verhit ondertussen het grootste deel van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de boerenkool, eventueel in delen, met de rozemarijn 1 minuut. Voeg 1 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

4

Kluts de eieren en de crème fraiche met een vork in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met de overige roomboter.

Schenk het erover
5

Meng vervolgens de krieltjes en pastinaak met de boerenkool in de ovenschaal. Schenk het ei erover, verdeel de geitenkaas over de ovenschaal en bak 14 - 17 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei in het midden gestold is.

Snijd in punten en verdeel over de borden
6

Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt. Snijd in punten en verdeel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders