
Flammkuchen met geitenkaas en rode biet
met gebakken peer, ui en verse citroentijm
De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Peer
200 gram
Gekookte rode bieten
2.5 gram
Verse citroentijm
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola en veldsla
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Rodewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd dan in de lengte in dunne plakjes.
- Snijd 3/4 van de rode biet in dunne plakken en 1/4 in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de citroentijmtakjes.
Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? 200 gram levert je bijna 20% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de peer en ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg 1 el suiker toe per persoon en roerbak 2 - 3 minuten, of tot alles goudbruin kleurt.
- Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier.
- Verspreid de zure room over de flammkuchen. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Beleg eerst met de rode bietplakjes en verdeel vervolgens de ui en peer erover.

- Verkruimel de geitenkaas over de flammkuchen, bestrooi met de citroentijm en bak 8 - 10 minuten in de oven.
- Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de rode bietblokjes, rucola en veldsla met de dressing.

- Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel over de borden (zie Tip).
- Serveer de salade ernaast.
Tip: Besprenkel de flammkuchen met honing voor een zoete toets.