Flammkuchen ziet er Italiaans uit, klinkt Duits, maar weet jij waar het oorspronkelijk vandaan komt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
½ piece
Pear
200 g
Pre-cooked beetroot
2.5 g
Fresh lemon thyme
(May be present Celery)
2 piece
Flammekueche
(Contains Wheat)
25 g
Organic sour cream
40 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
20 g
Arugula & lamb's lettuce
½ tablespoon
Red wine vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de peer in kwarten er verwijder het klokhuis. Snijd dan in de lengte in dunne plakjes. Snijd 3/4 van rode biet in dunne plakken en 1/3 in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm.
Tip: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? 200 gram levert je bijna 20% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de peer en rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1 el suiker toe per persoon en roerbak 2 - 3 minuten of tot alles goudbruin kleurt. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verspreid de zure room over de flammkuchen. Breng goed op smaak met peper en zout. Beleg eerst met de plakjes rode biet en verdeel vervolgens de rode ui en peer erover.
Verkruimel de geitenkaas over de flammkuchen, bestrooi met de citroentijm en bak 15 - 20 minuten in de oven. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de blokjes rode biet, rucola en veldsla met de dressing.
Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel over de borden. Serveer de salade ernaast.
Tip: Besprenkel de flammkuchen met honing voor een zoete toets!