Flammkuchen met geitenkaas en rode biet
Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

met gebakken peer en rode ui en verse citroentijm

Flammkuchen ziet er Italiaans uit, klinkt Duits, maar weet jij waar het oorspronkelijk vandaan komt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

½ piece

Pear

200 g

Pre-cooked beetroot

2.5 g

Fresh lemon thyme

(May be present Celery)

2 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

25 g

Organic sour cream

40 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Calories621 kcal
Energy (kJ)2598 kJ
Fat25 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate75 g
Sugar30 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein17 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Tall-Sided Pan
•Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de peer in kwarten er verwijder het klokhuis. Snijd dan in de lengte in dunne plakjes. Snijd 3/4 van rode biet in dunne plakken en 1/3 in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm.

Tip: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? 200 gram levert je bijna 20% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Flammkuchen maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de peer en rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1 el suiker toe per persoon en roerbak 2 - 3 minuten of tot alles goudbruin kleurt. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verspreid de zure room over de flammkuchen. Breng goed op smaak met peper en zout. Beleg eerst met de plakjes rode biet en verdeel vervolgens de rode ui en peer erover.

Salade maken
3

Verkruimel de geitenkaas over de flammkuchen, bestrooi met de citroentijm en bak 15 - 20 minuten in de oven. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de blokjes rode biet, rucola en veldsla met de dressing.

Serveren
4

Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel over de borden. Serveer de salade ernaast.

Tip: Besprenkel de flammkuchen met honing voor een zoete toets!