topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstuk met piccalilly

Biefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en friszure komkommersalade

De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Radicchio en romaine

25 gram

Piccalilly

(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3148 kJ
Energie (kcal)752 kcal
Vetten47.4 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten47.3 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels7.8 g
Eiwitten31.5 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Haal de biefstuk uit de koelkast.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. 
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Roer de zure room erdoor en voeg de radicchio en romaine, de ui en de komkommer toe (zie Tip).
  • Meng alles goed door elkaar.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de biefstuk.

Biefstuk bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de olie goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. 
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Verdeel de biefstuk over de borden. 
  • Schep de gebakken krieltjes en mayonaise erbij. 
  • Proef de piccalilly en schep naar smaak over de biefstuk. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Serveer met de salade.