
Biefstuk met piccalilly
met gebakken krieltjes en friszure komkommersalade
De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Radicchio en romaine
25 gram
Piccalilly
(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)
1 stuk(s)
Gemarineerde biefstuk
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Haal de biefstuk uit de koelkast.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten.
- Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

- Snijd de komkommer in plakjes.
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Roer de zure room erdoor en voeg de radicchio en romaine, de ui en de komkommer toe (zie Tip).
- Meng alles goed door elkaar.
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de biefstuk.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de olie goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1- 3 minuten per kant.
- Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

- Verdeel de biefstuk over de borden.
- Schep de gebakken krieltjes en mayonaise erbij.
- Proef de piccalilly en schep naar smaak over de biefstuk. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Serveer met de salade.