De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Rode ui
10 gram
Verse bieslook
50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))100 gram
Radicchio en romaine
4 stuk(s)
Duitse biefstuk
(Kan bevattenMelk (inclusief lactose), Soja, Ei, Gluten, Selderij, Mosterd)50 gram
Piccalilly
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Mosterd)40 gram
Mayonaise
(BevatMosterd, Ei)1 el
Olijfolie
1.5 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Roer de zure room erdoor en voeg de radicchio en romaine, komkommer, rode ui en bieslook toe. Meng alles goed door elkaar.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Duitse biefstuk in 2 – 3 minuten per kant rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt.
Verdeel de Duitse biefstuk over de borden en schep de gebakken krieltjes en mayonaise erbij. Proef de piccalilly en schep naar smaak over de Duitse biefstuk. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Serveer met de salade.