.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuks
Sjalot
1 stuks
Knoflookteen
5 g
Vers basilicum
4 stuks
Bosui
250 g
Gele cherrytomaten
170 g
Orzo
(BevatGlutenbevattende granen)20 g
Pompoenpitten
350 g
Gemengde paddenstoelen
200 g
Spinazie
75 g
Kruidenkaasblokjes
(BevatMelk (inclusief lactose))350 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Scheur de blaadjes basilicum klein en snijd de bosui in ringen. Halveer de cherrytomaten.
Verhit de helft van de roomboter in pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en bosui 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe aan de orzo en laat slinken. Voeg de paddenstoelen, cherrytomaten, bosui en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden. Bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.