Conchiglie - weet jij hoe je deze pastasoort op z'n Italiaans uitspreekt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Gele paprika
½ stuk(s)
Courgette
3 stuk(s)
Tomaat
180 gram
Conchiglie
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)100 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))5 gram
Vers basilicum
80 gram
Rode pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)60 gram
Veldsla
60 gram
Semi-gedroogde tomatenmix
2 el
Extra vierge olijfolie
2 el
Olijfolie
2 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en snijd de paprika, courgette en tomaat in blokjes. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de groenten toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.Meng de veldsla door de dressing. Hak de gedroogde tomaten grof.
Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta, gedroogde tomaten en het basilicum.