HelloFresh
topBanner
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

met extra Italiaanse groenten en gedroogde tomaten

Extra groente
Lees meer

Conchiglie - weet jij hoe je deze pastasoort op z'n Italiaans uitspreekt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Sjalot

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Gele paprika

½ stuks

Courgette

3 stuks

Tomaat

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Gedroogde-tomatenmix

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4636 kJ
Energie (kcal)1108 kcal
Vetten73.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels10 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en snijd de paprika, courgette en tomaat in blokjes. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de groenten toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

3

Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.Meng de veldsla door de dressing. Hak de gedroogde tomaten grof.

4

Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta, gedroogde tomaten en het basilicum.