Skip to main content
Double veggie - Conchiglie met rode pesto en witte kaas

Double veggie - Conchiglie met rode pesto en witte kaas

met extra Italiaanse groenten en gedroogde tomaten

4.1
(156)

Conchiglie - weet jij hoe je deze pastasoort op z'n Italiaans uitspreekt? (Het juiste antwoord is: con-keel-yay!)

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Gele paprika

¼ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

40 gram

Veldsla

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)781 kcal
Energie (kJ)3270 kJ
Vetten68.2 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten20.1 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels9.9 g
Eiwitten15.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de kleine rode ui en snijd de paprika, courgette en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 25 g witte kaas en 70 g conchiglie per persoon. De rest kan je de volgende dag gebruiken door een salade!

Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de groenten toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

Tip: Wist je dat 1 paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Paprika is ook nog rijk aan vitamine E. Deze werkt als antioxidant en beschermt onze cellen, bloedvaten, organen en ogen.

Pasta en salade mengen
3
  • Voeg de conchiglie, de rode pesto en geraspte Italiaanse kaas toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla door de dressing.
  • Hak de gedroogde tomaten grof.
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
  • Garneer het gerecht met de witte kaas, gedroogde tomaten en het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders