HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconConchiglie Met Rode Pesto En Witte Kaas
topBanner
Conchiglie met rode pesto en witte kaas

Conchiglie met rode pesto en witte kaas

met extra Italiaanse groenten en gedroogde tomaten

Extra groente
Lees meer

Conchiglie - weet jij hoe je deze pastasoort op z'n Italiaans uitspreekt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:FamilieLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Kleine rode ui

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Tomaat

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

100 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

80 gram

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 gram

Veldsla

60 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4823 kJ
Energie (kcal)1153 kcal
Vetten75.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels11 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de kleine rode ui en snijd de paprika, courgette en tomaat in blokjes. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de groenten toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

3

Voeg de conchiglie, de rode pesto en geraspte Italiaanse kaas toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing. Hak de gedroogde tomaten grof.

4

Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de witte kaas, gedroogde tomaten en het basilicum.