Double veggie - Conchiglie met rode pesto en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Conchiglie met rode pesto en witte kaas

Double veggie - Conchiglie met rode pesto en witte kaas

met extra Italiaanse groenten en gedroogde tomaten

Conchiglie - weet jij hoe je deze pastasoort op z'n Italiaans uitspreekt? (Het juiste antwoord is: con-keel-yay!)

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Gele paprika

¼ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

40 gram

Veldsla

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)781 kcal
Energie (kJ)3270 kJ
Vetten68.2 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten20.1 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels9.9 g
Eiwitten15.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de kleine rode ui en snijd de paprika, courgette en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 25 g witte kaas en 70 g conchiglie per persoon. De rest kan je de volgende dag gebruiken door een salade!

Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de groenten toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

Tip: Wist je dat 1 paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Paprika is ook nog rijk aan vitamine E. Deze werkt als antioxidant en beschermt onze cellen, bloedvaten, organen en ogen.

Pasta en salade mengen
3
  • Voeg de conchiglie, de rode pesto en geraspte Italiaanse kaas toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla door de dressing.
  • Hak de gedroogde tomaten grof.
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
  • Garneer het gerecht met de witte kaas, gedroogde tomaten en het basilicum.