Skip to main content
W24 - Christmas Main Surcharge: Meat (Ham)

W24 - Christmas Main Surcharge: Meat (Ham)

with bacon-wrapped green beans and hasselback potatoes

Allergenen :
Senf
Gluten
Hvede
Tree nuts
Noix de pécan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

15 gram

Panko paneermeel

10 gram

Gezouten gebrande pecannoten

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

½ takje(s)

Verse rozemarijn

40 gram

Cranberrychutney

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Handsinaasappel

2 plak(ken)

Ontbijtspek

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

5 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3517 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten46.4 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten44.1 g
waarvan suikers13 g
Vezels9.8 g
Eiwitten55.8 g
Zout3.6 g
Potassium597.4 mg
Calcium134.1 mg
Iron1.7 mg

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Pot
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C. Remove the butter from the fridge to allow it to reach room temperature (see Tip).
  • Chop the pecans. Discard the thyme stalks. Crush or mince the garlic.
  • In a bowl, combine the panko with the pecans, the garlic, the thyme leaves and 1 tbsp butter per person. Season with salt and pepper and mix well to combine.

Tip: You can also microwave the butter for a very short time, until you can mash it with a fork.

2
  • Transfer the gammon to an oven dish. Spread the panko butter on top and bake in the oven for 35 - 45 minutes.
  • Discard the plastic from the hasselback potatoes and transfer the container to the oven and bake along for 30 minutes. 
3
  • Bring plenty of salted water to a boil in a pot.
  • Discard the tips of the green beans. 
  • Boil the green beans for 5 minutes. Remove from the pot and rinse under cold water. 
4
  • Make 2 packets of green beans per person and wrap in a slice of bacon.
  • Transfer to a parchment-lined baking sheet and drizzle with olive oil and season with salt and pepper. Bake in the oven for 15 - 17 minutes. 
  • Chop the parsley.
  • In a small bowl, combine the white balsamic vinegar with the parsley and add extra virgin olive oil to taste. Season with salt and pepper.
5
  • Chop the onion.
  • Melt a knob of butter in a saucepan over medium heat. Fry the onion with the rosemary sprig for 5 minutes, then deglaze with the black balsamic vinegar.
  • Meanwhile, juice the orange.
  • Add the cranberry chutney and orange juice to the onion and simmer on low heat until serving. Season with salt and pepper.
6
  • Slice the gammon and place on a nice serving platter. Spoon over the cranberry sauce.
  • Spoon the parsley oil over the potatoes.
  • Serve with the green beans in bacon.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes