.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
5 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
440 gram
Varkenshaaspuntjes
40 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Groene peper
1 stuk(s)
Rode paprika
200 gram
Spitskool
6 stuk(s)
Bruine mini tortilla
(BevatGlutenbevattende granen)2 tl
Gomasio
(BevatSesamzaad)1 el
Honing
2 el
Olijfolie
3 el
Wittewijnazijn
3 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/2 el olijfolie per persoon. Zet weg en laat minimaal 15 minuten intrekken.
Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Roer af en toe, zodat de smaken goed intrekken.
Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en paprika. Snijd de groene peper fijn en de rode paprika in blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de groene peper met de rode paprika en spitskool 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla's op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Laat de tortilla's in ongeveer 3 minuten warm worden.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.
Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.