topBanner
Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes

Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes

met spitskool en zoetzure komkommer

Extra Vlees
Lees meer

.

Labels:Family
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

5 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

440 gram

Varkenshaaspuntjes

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Rode paprika

200 gram

Spitskool

6 stuk(s)

Bruine mini tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Honing

2 el

Olijfolie

3 el

Wittewijnazijn

3 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3176 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels11 g
Eiwitten58 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Aluminiumfolie
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/2 el olijfolie per persoon. Zet weg en laat minimaal 15 minuten intrekken.

2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Roer af en toe, zodat de smaken goed intrekken.

3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en paprika. Snijd de groene peper fijn en de rode paprika in blokjes.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de groene peper met de rode paprika en spitskool 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla's op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Laat de tortilla's in ongeveer 3 minuten warm worden.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.