
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes
met spitskool en zoetzure komkommer
Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout - perfect om smaak te versterken en je zoutinname te verminderen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2.5 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
220 stuk(s)
Varkenshaaspuntjes
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
¼ stuk(s)
Komkommer
¼ stuk(s)
Groene peper
1 stuk(s)
Paprika
100 gram
Gesneden spitskool
3 stuk(s)
Bruine tortilla
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1.5 el
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
½ el
Honing
1.5 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/2 el olijfolie per persoon (zie Tip). Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.
Tip: Voor een extra zoete marinade kun je ook 1 el honing toevoegen.
Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en paprika. Snijd de groene peper fijn en de paprika in blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de groene peper met de paprika en spitskool 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla's op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Verwarm de tortilla's 3 minuten.
Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.
Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.
Tip: De volkoren tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt en dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.