Skip to main content
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes

met spitskool en zoetzure komkommer

4.3
(317)

Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout - perfect om smaak te versterken en je zoutinname te verminderen.

Tags:
Family
Allergens:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

220 piece

Pork tenderloin tips

20 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

¼ piece

Cucumber

¼ piece

Green chili pepper

1 piece

Bell pepper

100 g

Chopped sweetheart cabbage

3 piece

Wholewheat tortilla

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1.5 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories272 kcal
Energy (kJ)1137 kJ
Fat14.3 g
Saturated Fat2.1 g
Carbohydrate25.7 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber6 g
Protein7.1 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Wok
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/2 el olijfolie per persoon (zie Tip). Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.

Tip: Voor een extra zoete marinade kun je ook 1 el honing toevoegen.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Groente snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en paprika. Snijd de groene peper fijn en de paprika in blokjes.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de groene peper met de paprika en spitskool 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla's op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Verwarm de tortilla's 3 minuten.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.

Tip: De volkoren tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt en dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.

This week's must-try HelloFresh recipes