Skip to main content
Double protein - Dubbele portie kipfilet in mosterd-roomsaus

Double protein - Dubbele portie kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken aardappelen en courgette

4.5
(55)

Herken je dit recept? Voor de variatie maak je de roomsaus deze keer met champignons en serveer je er gebakken courgette bij. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

65 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ takje(s)

Verse rozemarijn

2 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Courgette

75 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Mosterd

Energie (kcal)1051 kcal
Energie (kJ)4396 kJ
Vetten65.3 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten47.8 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels8.8 g
Eiwitten69.4 g
Zout2.5 g
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Kip bakken
2

Snijd ondertussen de champignon in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.

Champignons bakken
3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten. 

Courgette bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Mosterdsaus maken
5

Blus de champignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder kan garen.

Serveren
6

Verdeel de courgette en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-champignonsaus. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders