Dahl is een geweldige bron van plantaardige eiwitten en essentiële voedingsstoffen. Het biedt een voedzame en smaakvolle maaltijd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
75 gram
Zoete aardappel
½ zakje(s)
Gele currykruiden
¼ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½
Tomatenpuree
90 ml
Kokosmelk
35 gram
Rode splitlinzen
(Kan bevatten Gluten)
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Limoen
150 gram
Spinazie
5 gram
Gemberpuree
1 stuk(s)
Naanbrood met kruiden
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Wortel
½ el
Zonnebloemolie
225 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 1/2 cm. Snijd de wortel in halve maantjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 - 4 minuten.
Voeg de gemberpuree, gele currykruiden, Afrikaanse kruidenmix en tomatenpuree toe. Meng goed en bak 2 minuten. Voeg dan de kokosmelk en de bouillon toe (zie Tip). Breng aan de kook.
Gezondheidstip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de kokosmelk door bouillon en gebruik de helft van de pompoenpitten. De overige kokosmelk kun je voor een volgende keer gebruiken.
Voeg de zoete aardappel, wortel en linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 20 minuten, of tot de linzen en de zoete aardappel zacht zijn. Haal na 10 minuten het deksel van de pan zodat de dahl kan inkoken. Kook eventueel langer als de dahl nog erg waterig is, of voeg een klein beetje water toe als hij te snel droogkookt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Rasp de limoen en pers uit. Meng in een kleine kom de pompoenpitten met de limoenrasp, extra vierge olijfolie en 2 tl limoensap per persoon. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Bak 5 - 7 minuten in de oven, laat afkoelen en snijd doormidden. Roer, als de linzen gaar zijn, de spinazie erdoorheen en laat slinken. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra limoensap naar smaak toe.
Verdeel de dahl over de kommen. Garneer met de salsa en serveer het naanbrood ernaast.
Weetje: Dit recept is rijk aan vezels, voornamelijk dankzij de linzen en zoete aardappel.