Skip to main content
Romige orzo uit de oven met geroosterde broccoli

Romige orzo uit de oven met geroosterde broccoli

met panko-parmezaantopping, citroen en spinazie

4.2
(254)

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

150 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe, Gluten)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

20 gram

[Plantaardige] roomboter

20 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3824 kJ
Energie (kcal)914 kcal
Vetten47.1 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers11 g
Vezels14.4 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.3 g
Potassium466.8 mg
Calcium128 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Garde
Hapjespan
Ovenschaal
Kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
Broccoli roosteren
2
  • Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de broccoli 10 - 12 minuten in de oven.
  • Bereid ondertussen de bouillon. Laat de oven aan voor het bakken van de orzo. 

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Saus bereiden
3
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Roer de bloem erdoor en bak nog 2 minuten.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus is ingedikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad.
  • Breng aan de kook en laat koken tot het de consistentie van room heeft.
Mengen
4
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan.
  • Laat al roerend slinken.
  • Voeg als laatste de room, kruidenkaasblokjes, peper en zout toe. 
  • Haal van het vuur en voeg de orzo, broccoli en 1/2 el citroensap per persoon toe. Meng goed door. Verdeel alles over een ovenschaal.
Orzo in de oven
5
  • Dek de orzo af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Meng in een kom de Parmigiano Reggiano met de panko, peper en zout.
  • Verdeel, zodra de orzo nog 5 - 7 minuten moet bakken, het panko-kaasmengsel eroverheen en bak zonder folie verder.
Serveren
6
  • Verdeel de orzo over diepe borden.
  • Garneer met de citroenrasp naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders