HelloFresh
topBanner
Couscous met abrikozen, spinazie en gebakken groenten in honing-citroendressing

Couscous met abrikozen, spinazie en gebakken groenten in honing-citroendressing

Lees meer

Traditioneel worden de minuscule couscouskorrels met de hand gerold: een arbeidsintensief en tijdrovend werkje. In deze couscoussalade worden de zoete honing en zomerse abrikozen in balans gebracht met fris citroensap.

Labels:BalansEten binnen 3 dagenQuick & EasyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

50

Gedroogde abrikozen

1

Rode paprika

4

Bosui

50

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

½

Citroen

200

Snijbonen, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

350

Groentebouillon

1

Olijfolie

Honing

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2105 kJ
Energie (kcal)503 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels17 g
Eiwitten17 g
Zout1.6 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de abrikozen klein. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen en scheur de spinazie fijn.

2

Meng de couscous met de abrikozen en de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

3

Boen of was de citroen schoon, rasp de gele schil met behulp van een fijne rasp en pers het sap uit de citroen. Bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de paprika, het grootste deel van de lente-ui en de snijbonen op middelhoog vuur 6 - 8 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg 2 tl citroensap per persoon en honing naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Roer de spinazie door de couscous en meng met de gebakken groenten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met de overige bosui. Voeg naar smaak het rasp van de citroen en het overige citroensap toe.