HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCheddar Varkensworst Van Brandt & Levie Met Pestokrieltjes
topBanner
Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

met gemengde salade

Supersnel
Lees meer

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Varkensworst met Cheddar en gestoofde rode ui

(BevatMelk (inclusief lactose))

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Gele paprika

2 stuk(s)

Pruimtomaat

80 gram

Salademix met erwtenscheuten

(Kan bevattenSelderij)

25 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2908 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de krieltjes 8 minuten en giet af. Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

2

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Voeg de gemengde sla, paprika en pruimtomaat toe de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

3

Leg de varkensworst op borden. Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de krieltjes met pesto over de borden met varkensworst. Serveer met de salade.