Burger deluxe met aardappelpartjes

Burger deluxe met aardappelpartjes

Een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek

Beoordeeld met 3.6 / 4
Lees meer

Vandaag ga je stapelen! Dit is namelijk een burger met heel veel extra's - van pittige rode ui tot een gebakken ei én ontbijtspek. Om te voorkomen dat jouw burgertoren uit elkaar valt, kun je er een satéprikker in steken. Bij de burger serveer je krokant gebakken aardappelpartjes en een frisse salade.

Allergenen:Glutenbevattende granenEiMosterd
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

500 g

Roseval aardappel

2 stuks

Bruin rozenbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Little gem

150 g

Mini-romatomaten

1 stuks

Rode ui

50 g

Gerookt ontbijtspek (plakjes)

2 stuks

kalfsburger

2 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

½ kuipje

Kappertjes en augurken

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Honing

1 el

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)5100 kJ
Energie (kcal)1219 kcal
Vetten70.0 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels10 g
Eiwitten51 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakplaat
Koekenpan
Saladekom
InstructiesPDF
Instructies
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 - 8 minuten mee.

2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de mini-romatomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder vet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van de ontbijtspek in kleinere stukken (deze meng je later met de sla).

3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant t. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

5

Voeg de little gem, de mini-romatomaten, de stukjes ontbijtspek en de augurken en kappertjes toe aan de saladekom en meng goed.

6

Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de roseval aardappelen, de mayonaise en de salade.