HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgursalade Met Gegrilde Groenten En Geitenkaas
topBanner
Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas

Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas

met tomaat, munt en pompoenpitten

Lees meer

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:VeggieCaloriebewustPopulairExtra groenteKlimaatbewust
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Zoete aardappel

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

300 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Rode ui

75 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2227 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels16 g
Eiwitten17 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een grote kom de zoete aardappel met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng alle groenten in dezelfde grote kom met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout.

2

Schep de zoete aardappel aan het einde van de kooktijd om en voeg de bloemkool, wortel en ui toe aan de bakplaat (gebruik eventueel een tweede bakplaat als er geen ruimte meer is). Bak nog 20 - 25 minuten samen in de oven. Schep halverwege om. Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een pan met deksel en bak al roerend 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Giet af. Roer de bulgur daarna los met een vork.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de verse munt fijn. Meng de tomaat en verse munt met de slamix in een saladekom. Verkruimel de verse geitenkaas en houd apart.

4

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.