HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgur Linzensalade Met Rode Biet En Geitenkaas
topBanner
Bulgur-linzensalade met rode biet en geitenkaas

Bulgur-linzensalade met rode biet en geitenkaas

met peer, little gem en walnoten

Lees meer

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieExtra groente
Allergenen :TarweGlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

65 gram

Groene linzen

75 gram

Bulgur

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Walnootstukjes

250 gram

Gekookte rode bieten

1 stuk(s)

Peer

2 stuk(s)

Little gem

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

500 ml

Groentebouillon

1 el

Suiker

1.5 el

Roomboter

2 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)700 kcal
Energie (kJ)2929 kJ
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels19.2 g
Eiwitten25 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 g linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Kook de laatste 12 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur mee. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in partjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de walnootstukjes op middelhoog vuur. Bak de perenpartjes 1 - 2 minuten per kant.

4

Verkruimel de verse geitenkaas. Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de rode biet en de helft van de geitenkaas toe aan een saladekom.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

5

Voeg de bulgur, de linzen en de helft van de peer toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de walnootstukjes erover. Garneer met de overige geitenkaas en peer.