Bulgur-linzensalade met rode biet en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur-linzensalade met rode biet en geitenkaas

Bulgur-linzensalade met rode biet en geitenkaas

met peer, little gem en walnoten

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

40 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Walnootstukjes

125 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Little gem

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Suiker

¾ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)700 kcal
Energie (kJ)2929 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers23 g
Vezels19.2 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 g linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Kook de laatste 12 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur mee. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Peer bereiden
3

Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in partjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de walnootstukjes op middelhoog vuur. Bak de perenpartjes 1 - 2 minuten per kant.

Salade maken
4

Verkruimel de verse geitenkaas. Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de rode biet en de helft van de geitenkaas toe aan een saladekom.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur, de linzen en de helft van de peer toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de walnootstukjes erover. Garneer met de overige geitenkaas en peer.