HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgur Linzensalade Met Rode Biet En Geitenkaas
topBanner
Bulgur-linzensalade met rode biet en geitenkaas

Bulgur-linzensalade met rode biet en geitenkaas

met peer, little gem en walnoten

Lees meer

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieNieuwKlimaatbewust(old)Extra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

60 gram

Groene linzen

85 gram

Bulgur

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Walnootstukjes

250 gram

Gekookte rode bieten

1 stuk(s)

Peer

2 stuk(s)

Little gem

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Roomboter

1 el

Suiker

2 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)676 kcal
Energie (kJ)2827 kJ
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels8.9 g
Eiwitten23 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 g linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in parten. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de walnootstukjes op middelhoog vuur. Bak de parten peer 1 - 2 minuten per kant.

4

Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de rode biet toe aan een saladekom. Verkruimel de verse geitenkaas.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

5

Voeg de bulgur, de linzen, de helft van de peer en de helft van de verse geitenkaas toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de walnootstukjes erover. Garneer met de overige geitenkaas en de overige peer.