Met dit recept geef je een gezonde twist aan een streedfood-klassieker. Je bereidt dit broodje met gyros, de Griekse variant op shoarma.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kipgyros
¼ head
Botersla
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
25 gram
Aioli
(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.
Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.