Met dit recept geef je een gezonde twist aan een streedfoodklassieker. Je bereidt dit broodje met gyros, de Griekse variant op shoarma. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
200 gram
Kipgyros
2 stuk(s)
Wit tarwebroodje
(BevatGluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Eieren)½ head
Botersla
2 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Komkommer
50 gram
Aïoli
(BevatMosterd, EierenKan bevattenGluten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Vis, Schaaldieren, Selderij, Tarwe, Weekdieren, Gerst)10 gram
Verse bladpeterselie en munt
(Kan bevattenSelderij)1 el
Olijfolie
2 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Honing
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.
Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Houd 2 boterslabladen per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.
Snijd de verse kruiden fijn. Snijd het broodje open en besmeer met de aioli. Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenplakken, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng in een saladekom de verse kruiden met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1tl honing, peper en zout. Voeg de overige groenten en gesneden botersla toe en meng goed.
Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.