HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Kipgyros Met Aioli
topBanner
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Lees meer

Met dit recept geef je een gezonde twist aan een streedfoodklassieker. Je bereidt dit broodje met gyros, de Griekse variant op shoarma. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustFamilieLekker snelExtra groenteFamilie
Allergenen :GlutenTarweGerstRoggeMelk (inclusief lactose)SojaMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Kipgyros

2 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatGluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Eieren)

½ head

Botersla

2 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Aïoli

(BevatMosterd, EierenKan bevattenGluten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Vis, Schaaldieren, Selderij, Tarwe, Weekdieren, Gerst)

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Honing

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)680 kcal
Energie (kJ)2847 kJ
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels6.9 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

2

Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Houd 2 boterslabladen per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.

3

Snijd de verse kruiden fijn. Snijd het broodje open en besmeer met de aioli. Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenplakken, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng in een saladekom de verse kruiden met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1tl honing, peper en zout. Voeg de overige groenten en gesneden botersla toe en meng goed.

4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.