Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
110 gram
Kipgyros
1 stuk(s)
Turks broodje
¼ head
Botersla
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Komkommer
25 gram
Aioli
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.
Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. Houd per persoon 2 bladen sla apart. Snijd de overige sla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.
Snijd het broodje open en besmeer met aioli. Beleg met de bladen sla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden sla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.