Briochebroodje met eiersalade en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Briochebroodje met eiersalade en garnalen

Briochebroodje met eiersalade en garnalen

met bieslook en paprikamayonaise

Door de eieren krijg je met dit broodje een goede dosis vitamine D binnen. De garnalen en het briochebroodje maken het ook nog eens extra lekker!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

40 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 tl

Paprikapoeder

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

40 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3049 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten51.8 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten37.6 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels3.6 g
Eiwitten27.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Steelpan met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

1
  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water.
  • Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de garnalen 3 minuten. Haal uit de pan, bewaar apart en laat volledig afkoelen.
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd het briochebroodje doormidden en leg met de snijkant naar beneden in de pan. Verlaag het vuur en bak in 3 - 5 minuten krokant.
3
  • Hak de bieslook en garnalen fijn en pel de eieren.
  • Prak in een kom 1/2 ei per persoon met een vork. Meng met de garnalen, 2/3 van de mayonaise, de helft van de bieslook en per persoon: 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een andere kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 el water.
  • Snijd het overige ei in plakjes ter garnering.
4
  • Beleg het broodje met de eiersalade.
  • Verdeel de eiplakjes over de broodjes. Besprenkel met de paprikamayonaise en garneer met de bieslook.
  • Breng op smaak met peper en zout.