topBanner
Boerenkoolsalade met rookworst en spekjes

Boerenkoolsalade met rookworst en spekjes

met rode biet, appel en gebakken aardappelen

Lees meer

Het seizoen van de boerenkool is weer begonnen! 150 gram van deze supergroente levert je 200% van de ADH vitamine C en meer calcium dan een beker melk!

Allergenen :EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Appel

150 gram

Rode biet

2 stuk(s)

Varkensrookworst

25 gram

Spekblokjes

150 gram

Gesneden boerenkool

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4155 kJ
Energie (kcal)993 kcal
Vetten62.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Rasp
Saladekom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Snipper de ui. Rasp de appel met een grove rasp. Weeg de rode biet af en snijd in blokjes van 1/2 cm. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rookworst.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

4

Verwarm de rookworst 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Zorg ervoor dat het water heel zachtjes kookt.

5

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de ui en spekblokjes 5 - 6 minuten aan. Bak de boerenkool 1 minuut mee zodat hij licht geslonken is. Meng vervolgens de boerenkool, ui en spekblokjes met de dressing, appel en biet in de saladekom.

6

Verdeel de aardappelen over de borden. Schep de lauwwarme salade ernaast en leg op ieder bord een rookworst. Serveer de mayonaise erbij.