topBanner
Bietenpizza met ricotta, courgette en champignons

Bietenpizza met ricotta, courgette en champignons

Een kleurrijke pizza op een bijzondere bodem

Lees meer

Deze pizza is heerlijk, snel en makkelijk! Waarom nog pizza afhalen als je iets lekkers als dit in geen tijd thuis kunt maken? Je serveert er een frisse salade bij van veldsla. Deze salade heeft een nootachtige smaak en combineert lekker met de bietenpizza. Een topper voor groot en klein!

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Courgette

175 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode ui

80 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Bietenpizza

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3682 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten136 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels17 g
Eiwitten35 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Kom
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de courgette en champignons in dunne plakken. Snijd de rode ui in fijne ringen. Meng in een kom de ricotta met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

3

Besmeer de bietenpizza met het ricottamengsel. Verdeel vervolgens de courgette, champignons en rode ui over de pizzabodem. Bestrooi met de oregano en kruidenkaas.

4

Bak de pizza 8 minuten in de oven op een bakrooster met bakpapier. Serveer de pizza op de borden.