
Biefstukreepjes met volkoren noedels
met zoete Aziatische saus, Oosterse groentemix en gomasio
Tip voor mals vlees: haal het op tijd uit de koelkast (ongeveer 30 minuten van te voren), verwijder de verpakking en dep het vlees alvast droog met keukenpapier.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Biefstukreepjes
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
200 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Meng in een kom de biefstukreepjes met de vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en ketjap. Dek af met aluminiumfolie en zet opzij tot gebruik.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak de mix van gember, knoflook en rode peper 1 minuut aan.

- Voeg de Oosterse groentemix toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 6 minuten.
- Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan.
- Giet vervolgens af, voeg de noedels samen met de zoete Aziatische saus toe aan de groenten en meng goed door. Bak het geheel nog 2 minuten.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
- Bak de biefstukreepjes in 1 minuut rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

- Schep de noedels met groenten in diepe borden.
- Verdeel de biefstukreepjes en de eventuele saus uit de pan erover.
- Garneer met de gomasio.
Weetje: Wist je dat Chinese kool rijk is aan calcium, foliumzuur en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en gezonde spieren door de calciumboost.