Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi

20 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 919 beoordelingen
Lees meer

Sojasaus en ketjap zijn twee snelle smaakmakers uit de oosterse keuken. Ketjap is een Indonesische sojasaus die een stuk dikker is van structuur en vaak ook veel zoeter dan sojasaus. De biefstukpuntjes in dit gerecht worden gesneden van delen van het rund die niet dik genoeg zijn om een hele biefstuk uit te snijden en zijn heerlijk mals.

Labels:LactosevrijQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

170 g

Pandanrijst

220 g

Biefstukreepjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Ketjap

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2452 kJ
Energie (kcal)586 kcal
Vetten14.0 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels4 g
Eiwitten36 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Kook 250 ml water per persoon voor de rijst. • Pers de knoflook of snijd fijn. • Rasp de gember, met schil, fijn. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Koken en mengen
Koken en mengen
2

• Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet als het nodig is af en laat uitstomen zonder deksel. • Snijd de biefstukpuntjes eventueel kleiner zodat alle puntjes even groot zijn. • Meng voor de dressing de knoflook, gember, rode peper, sojasaus ten ketjap in een kom. Roer de biefstukpuntjes erdoor. Bewaar tot gebruik.

Roerbakken
Roerbakken
3

• Verwijder de steel van de paksoi en snijd in repen. • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het witte deel van de paksoi 4 – 5 minuten. • Voeg de biefstukpuntjes mét alle dressing toe aan de paksoi en roerbak 3– 4 minuten (let op: de puntjes zijn klein en zijn heel snel gaar). • Voeg de groene bladeren van de paksoi in de laatste minuut toe.

Serveren
Serveren
4

• Breng de rijst op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. • Serveer met de paksoi met biefstukpuntjes en schenk de saus erover.