HelloFresh
topBanner
Biefstukpuntjes met aubergine en zilvervliesrijst

Biefstukpuntjes met aubergine en zilvervliesrijst

Lees meer

Dit is een gezond, Aziatisch gerecht met malse biefstukpuntjes. Het zit boordevol groenten, die je bakt met rode currypasta. Kortom, een geurige Aziatische roerbak.

Labels:Balans
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

120 g

Zilvervliesrijst

1 tl

Gemalen citroengras

1 stuks

Ui

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Rode paprika

2 stuks

Tomaat

50 g

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 g

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2276 kJ
Energie (kcal)544 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout1.2 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon voor de rijst. Verhit een pan met deksel op middellaag vuur en bak de rijst en sereh al roerend 1 minuut. Voeg vervolgens het kokende water toe en kook de rijst, afgedekt, 12 -15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de ui in grove parten en snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de paprika en tomaat in blokjes van 1 - 2 cm.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de ui, aubergine, paprika en tomaat 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de rode currypasta en 50 ml water per persoon toe en stoof de groenten, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg vervolgens de rijst en sojasaus toe aan de wok of hapjespan, schep de groente en rijst goed om en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit zodra de groenten bijna klaar zijn de overige zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de biefstukpuntjes 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de groenten en rijst over de borden en schep de biefstukpuntjes erover.