Koreaanse biefstukwraps met groenten

Koreaanse biefstukwraps met groenten

Met zoetzure komkommer

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 682 beoordelingen
Lees meer

De Koreaanse keuken staat bekend om rijke smaken die zonder poespas tot stand komen door het gebruik van pure ingrediënten. In Korea is het gebruikelijk om schaaltjes met zogenaamde banchan, de verzamelnaam voor bijgerechten, op tafel te zetten bij de hoofdmaaltijd. Zo kan iedereen zelf zijn gerecht opbouwen, net als met deze wraps.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuks

Rode peper

30 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 g

Biefstukreepjes

1 stuks

Komkommer

8 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

4 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

150 g

Witte kool en peen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

4 el

Witte wijnazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2569 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout3.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
snijden
snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

marineren
marineren
2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.

komkommer
komkommer
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

wraps
wraps
4

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

bakken
bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

serveren
serveren
6

Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.