Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes en noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes en noedels

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes en noedels

Op smaak gebracht met sojasaus

Spruiten: niet iedereen is er fan van. In dit gerecht hebben de spruiten een andere smaak dan je misschien gewend bent. Je combineert de Hollandse spruiten namelijk met Oosterse biefstukreepjes, gember en sojasaus. Goed voor je: de 250 g spruiten bevatten zoveel vitamine C als je in 6 dagen nodig hebt!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

110 gram

Biefstukreepjes

1.5 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

¼ cm

Verse gember

250 gram

Spruiten

4 stuk(s)

Radijs

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)615 kcal
Energie (kJ)2573 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten38 g
Zout0 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel
Bord

Instructies

Snijd de spruiten doormidden.
1

Besprenkel de biefstukreepjes met ⅓ van de sojasaus. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de spruiten en snijd doormidden (zie tip). Snijd de radijs in dunne plakken.

Roerbak de biefstukreepjes.
2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de biefstukreepjes 1 minuut op hoog vuur. Haal uit de pan, bestrooi met peper en zout en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

3

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

4

Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en bak de gember en spruiten 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 – 8 minuten.

5

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de biefstukreepjes toe en roerbak 1 minuut.
6

Voeg de radijs, overige sojasaus, witte wijnazijn en honing toe aan de wok of hapjespan. Draai het vuur hoog en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de noedels, spruitjes en biefstukreepjes over de borden.
7

Verdeel de noedels, spruitjes en biefstukreepjes over de borden.