Skip to main content
Noedelsalade met runderreepjes, peultjes en Oosterse dressing

Noedelsalade met runderreepjes, peultjes en Oosterse dressing

3.8
(713)

Je gaat de runderreepjes voor deze zomerse noedelsalade zelf marineren. De salade serveer je met gebakken champignons van Nederlandse bodem, knapperige peultjes en rode ui. De pinda’s zorgen voor een krokantje. Houd je niet zo van pittig eten? Laat de rode peper dan uit de dressing

Labels:
Pittig
Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

120 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Champignons

¼ stuk(s)

Rode peper

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

70 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten)

50 gram

Peultjes

10 gram

Pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

/ per gerecht
Energie (kcal)668 kcal
Energie (kJ)2795 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten64 g
Eiwitten42 g
Kleine kom
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Marineer de runderreepjes.
1

Maak in een kom een marinade van de helft van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, de helft van de witte wijnazijn, de helft van de honing en peper en zout naar smaak. Voeg de runderreepjes toe, meng even goed door en zet in de koelkast.

Snijd de champignons in kwarten.
2

Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

3

Maak in een andere kom een dressing van de sesamolie, rode peper, overige sojasaus, overige witte wijnazijn, overige honing en peper naar smaak.

Kook de peultjes en noedels.
4

Kook de noedels en peultjes samen 4 – 5 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

5

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de rode ui 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de gemarineerde runderreepjes en champignons toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Hak de pinda’s grof en meng in een saladekom de noedels, peultjes, runderreepjes met champignons en de vleesjus met de dressing. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pinda’s.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders