
Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek
met bosui en cashewnoten
USPs: Simpel maar smaakvol wokgerecht met een heerlijk zoute crunchy topping van bosui, spekblokjes en cashewnoten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
85 gram
Zilvervliesrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
0.64 stuk(s)
Bosui
100 gram
Varkensgehakt
gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
200 gram
Oosterse wokmix
1 plak(ken)
Ontbijtspek
10 gram
Gezouten cashewnoten
1 stuk(s)
Thaise wokpasta
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies
Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui fijn - bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.
Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en bak het witte deel van de bosui samen met de knoflook 3 - 4 minuten. Voeg het varkensgehakt toe aan de wok en bak 3 - 4 minuten. Voeg ook de groenten toe en bak nog 6 - 8 minuten.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de plakjes ontbijtspek in 6 - 8 minuten krokant. Hak ondertussen de cashewnoten fijn.
Voeg de wokpasta en de rijst toe aan de wok en schep goed door. Bak nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel het krokantgebakken ontbijtspek. Meng het groene deel van de bosui en de cashewnoten door het spek en bak nog 1 - 2 minuten in de koekenpan.
Verdeel de rijst en het groentemengsel over de borden. Garneer met het spek, de cashewnoten en het groen van de bosui.