HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijstschotel Met Gehakt, Groente En Krokant Spek
topBanner
Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

met bosui en cashewnoten

QUICK & EASY
Lees meer

USPs: Simpel maar smaakvol wokgerecht met een heerlijk zoute crunchy topping van bosui, spekblokjes en cashewnoten

Labels:Eet mij eerstLekker snelFamilieLekker snel
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Zilvervliesrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

1.32 stuk(s)

Bosui

200 gram

Varkensgehakt

400 gram

Groentemix: Paprika, Prei, Wortel en Kool

(Kan bevattenSelderij)

gram

Oosterse groentemix

2 plak(ken)

Ontbijtspek

20 gram

Gezouten cashewnoten

2 stuk(s)

Thaise wokpasta

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)134 kcal
Energie (kJ)562 kJ
Vetten6.83 g
waarvan verzadigd1.7 g
Koolhydraten10.78 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels5.64 g
Eiwitten4.43 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui fijn - bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en bak het witte deel van de bosui samen met de knoflook 3 - 4 minuten. Voeg het varkensgehakt toe aan de wok en bak 3 - 4 minuten. Voeg ook de groenten toe en bak nog 6 - 8 minuten.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de plakjes ontbijtspek in 6 - 8 minuten krokant. Hak ondertussen de cashewnoten fijn.

4

Voeg de wokpasta en de rijst toe aan de wok en schep goed door. Bak nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verkruimel het krokantgebakken ontbijtspek. Meng het groene deel van de bosui en de cashewnoten door het spek en bak nog 1 - 2 minuten in de koekenpan.

6

Verdeel de rijst en het groentemengsel over de borden. Garneer met het spek, de cashewnoten en het groen van de bosui.