Skip to main content
Libanees platbrood met biefstukreepjes en Griekse yoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanees platbrood met biefstukreepjes en Griekse yoghurt

Libanees platbrood met biefstukreepjes en Griekse yoghurt

Wat mosterd zorgt voor extra pit

In dit recept haal je de biefstukreepjes even uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Dat doe je omdat het koude vlees anders erg ‘schrikt’ in een warme pan en daardoor heel wat vocht kan verliezen en taai wordt. De Griekse yoghurt breng je op smaak met mosterd. Zo krijgt het gerecht wat extra pit.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Milk
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Peen

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1.5 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

40 gram

Rucola en veldsla

2 el

Biologische yoghurt Griekse stijl

2 stuk(s)

Wit platbrood

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

1 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)738 kcal
Energie (kJ)3088 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten88 g
Vezels15 g
Eiwitten37 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Pan met deksel
Wok met deksel
Kom
Kleine kom

Instructies

Snijd de wortel in blokjes
1

Haal de biefstukreepjes uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. Snijd ondertussen de wortel en de pruimtomaat in blokjes.

Bewaar de biefstukreepjes op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.
2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de biefstukreepjes met de helft van de komijn en de helft van het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie op een bord.

Voeg de biefstukreepjes toe.
3

Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur verhit de helft van de olijfolie. Voeg de wortel toe en bak al roerende 7 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de helft van de tomaat, overige paprikapoeder en overige komijn toe. Voeg daarna de biefstukreepjes toe en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.

4

Meng ondertussen de rucola-veldslamelange met de zwarte balsamicoazijn, overige olijfolie, overige tomaat, peper en zout in een saladekom.

5

Meng de Griekse yoghurt met de mosterd, peper en zout.

Serveer de platbroden, eet smakelijk!
6

Verdeel het Libanees platbrood over de borden en beleg met de Griekse yoghurt, salade en biefstukreepjes. Rol daarna het platbrood op en prik eventueel vast met een houten prikkertje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met aardappelen en cherrytomaten
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, cherrytomatensalade en rucola
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika
Platbrood met grillkaas en honing

Platbrood met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rodekool
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Pizza met salami en kip

Pizza met salami en kip

met uienchutney, puntpaprika en rucola
Hoisin biefstukreepjes met groene groenten

Hoisin biefstukreepjes met groene groenten

met gomasiorijst en gezouten pinda's
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

met rijst, paprika, wortel en amandelschaafsel
Garnalen met parelcouscous in cherrytomatensaus

Garnalen met parelcouscous in cherrytomatensaus

met witte kaas, citroen en puntpaprika
Zelfgemaakt platbrood met geitenkaas

Zelfgemaakt platbrood met geitenkaas

met courgette, basilicumcrème en rucolasalade
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en komkommer-appelsalade met pompoenpitten
Carne asada-stijl taco's

Carne asada-stijl taco's

met avocado, witte kaas en pico de gallo
Geitenkaasomelet met gebakken aardappelen

Geitenkaasomelet met gebakken aardappelen

met Turkse groene peper en aioli
Veggie nuggets met bietensalade

Veggie nuggets met bietensalade

met gebakken aardappeltjes en uienchutney

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Wildzwijnburger met romige spinazie

Wildzwijnburger met romige spinazie

met wortelpuree en uienchutney
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met zongedroogde tomaten en basilicumcrème
Philly cheesesteak pasta

Philly cheesesteak pasta

in romige cheddarsaus met BBQ-rub en paprika
Wraps met gerookte zalm

Wraps met gerookte zalm

met avocado, mais-salsa en rodekoolsla
Sweet & sticky grillkaassalade

Sweet & sticky grillkaassalade

met avocado, romige sinaasappeldressing en aardappeltjes
Kipfilet met pestokrieltjes

Kipfilet met pestokrieltjes

met courgette en paprika
Pizza bianca op platbrood met champignons

Pizza bianca op platbrood met champignons

met mozzarella, rucola en tomaat
Fusion dahl stijl soep met naanbroodcroutons

Fusion dahl stijl soep met naanbroodcroutons

met taugé, pinda's, limoen en koriander
Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Gepaneerde kabeljauw met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten

Gepaneerde kabeljauw met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten

met cheesy geroosterde aardappelen en bloemkool
Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

met kruidige couscous, yoghurtsaus, peterselie en courgette
Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

en voor ouders: op knoflookbrood met bruschetta-topping
Mini-tortilla's met sticky varkenshaaspuntjes

Mini-tortilla's met sticky varkenshaaspuntjes

pick & mix toppings: gomasio, roerbakgroenten en meer!
Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

met appel, biet en geroosterde walnoten
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Luxe miso ramen met tempura van garnalen

Luxe miso ramen met tempura van garnalen

met paddenstoelen, bosui en ei
Mixed grill met souvlaki en köfte

Mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, Libanees platbrood en tzatziki
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met basmatirijst en labne
Heek met peterseliesaus

Heek met peterseliesaus

met parelcouscous, tomaat en rozijnen
Sweet & sticky rundergehaktballetjes

Sweet & sticky rundergehaktballetjes

met aardappelpuree, sperziebonen en ui