Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccoli, bosui en komkommer

Door het winterweer hebben we de broccolini in dit recept vervangen door broccoli. Wat maakt broccoli een supergroente? De grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccoli

¼ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Limoen

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1755 kJ
Energie (kcal)419 kcal
Vetten15.9 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten41.8 g
waarvan suikers7 g
Vezels6.4 g
Eiwitten25.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook, afgedekt, in 6 - 8 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Tip: Wist je dat bosui en broccoli beide veel calcium bevatten?

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag. Bak de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de bosui en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 50 ml water per persoon en laat het geheel nog 4 - 5 minuten stoven tot het water is verdampt. Zet daarna het vuur uit. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.

Snijden
3

Voeg de komkommer, zalmsnippers en udonnoedels toe aan de warme hapjespan. Laat het vuur uit. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en de limoen in partjes. Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de sojasaus, sesamolie en het sap van 1/4 limoen per persoon. Roer de dressing door de noedelsalade. Breng eventueel op smaak met peper.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege of voeg pas op het einde een klein beetje toe naar smaak.

Serveren
4

Verdeel de noedelsalade over diepe borden. Garneer met de overige limoenpartjes. Voeg eventueel de overige sojasaus toe naar smaak.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Vitamine D versterkt je immuunsysteem en is nodig voor de calciumopname - vooral vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.