Apple & Pear Galette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Peer

1 tl

Gemalen kaneel

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

4 el

Bruine basterdsuiker

2 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3787 kJ
Energie (kcal)905 kcal
Vetten48.7 g
waarvan verzadigd27.6 g
Koolhydraten103.4 g
waarvan suikers46.3 g
Vezels10.2 g
Eiwitten9.7 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Schil de appels en peer. Snijd in kwarten en verwijder het klokhuis.
  • Snijd het fruit in dunne plakjes. 
  • Meng in een kom het fruit met de suiker en kaneel.
Fruit bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg het fruit samen met de suiker en kaneel toe en bak 5 - 7 minuten.
  • Laat vervolgens afkoelen. 
Galette maken
3
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het fruit over het deeg.
  • Vouw de randen 2 cm naar binnen over de vulling heen. 
Serveren
4
  • Bak de galette 20 - 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
  • Serveer direct.