Skip to main content
Aardappel-pastinaakpuree met gehaktballetjes

Aardappel-pastinaakpuree met gehaktballetjes

met kalfsjus, pompoenpitten en basilicum

Met dit recept tover je 275 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Pastinaak

1 stuk(s)

Sjalot

¼ bosje(s)

Bosui

5 stuk(s)

Rundergehaktballetjes

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Soja, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij, Sesamzaad)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

65 gram

Babyspinazie

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Sesamzaad, Pinda's, Noten)

30 gram

Kalfsjus

(Bevat: Selderij)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3328 kJ
Energie (kcal)795 kcal
Vetten47.4 g
waarvan verzadigd22.5 g
Koolhydraten44.4 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels13.7 g
Eiwitten40.2 g
Zout2.8 g
Potassium1542.6 mg
Calcium186.5 mg
Iron4.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Schil of was de aardappelen en pastinaak. Snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen en pastinaak 9 - 11 minuten, giet af en zet apart. Laat het deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en snijd de bosui in fijne ringen.
Pompoenpitten roosteren
2
  • Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Rooster de pompoenpitten 1 - 3 minuten, of tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes en sjalot 6 - 8 minuten, of tot de balletjes gaar zijn.
  • Stamp ondertussen de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper en roer de bosui erdoorheen.
Groenten stampen
4
  • Voeg de kruidenroomkaas en mosterd toe aan de aardappel-pastinaakpuree en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de babyspinazie door de puree heen.
  • Optioneel: verwarm de puree op laag vuur en laat de spinazie slinken.
Afmaken
5
  • Verhit de boter in de pan met de gehaktballetjes op middelhoog vuur.
  • Voeg de kalfsjus toe en laat 1 minuut zachtjes koken.
  • Snijd het basilicum in dunne reepjes.
Serveren
6
  • Serveer de spinazie en aardappel-pastinaakpuree over diepe borden.
  • Verdeel de gehaktballetjes en de kalfsjus over de puree.
  • Garneer met de geroosterde pompoenpitten, het basilicum en de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders