HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAardappel Amandelpuree Met Bloemkool En Pompoen
topBanner
Aardappel-amandelpuree met bloemkool en pompoen

Aardappel-amandelpuree met bloemkool en pompoen

Lees meer

Vanavond eet je gebakken bloemkool en pompoen met komijn. Dit serveer je met aardappelpuree waar amandelmeel doorheen zit. Wil je de puree nog spannender maken? Roer er dan een klein beetje feta en koriander door. Zo kun je bij elke hap genieten van alle smaken.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

300 gram

Bloemkool

400 gram

Hokkaido pompoen

2 tl

Gemalen komijnzaad

6 takje(s)

Verse koriander

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelmeel

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1996 kJ
Energie (kcal)477 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels10 g
Eiwitten18 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon met een beetje zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.

2

Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de hokkaido pompoen in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes van 1 cm.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool en pompoen 2 minuten op hoog vuur. Voeg de komijn en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de koriander grof en verkruimel de feta. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klein scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en het amandelmeel toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappel-amandelpuree en groenten over de borden. Garneer met de feta en koriander.