Zwartebonentaco's met romige avocadosalsa
met kaas, mais en koolsla
Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
½ pak(ken)
Zwarte bonen
½ stuk(s)
Avocado
50 gram
Gesneden rodekool
(Kan bevatten Selderij)
70 gram
Mais in blik
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ bosje(s)
Bosui
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
2 el
Water
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
- Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
- Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een koekenpan.
- Fruit het witte deel van de bosui 2 - 3 minuten. Voeg de zwarte bonen toe en bak 3 minuten mee. Voeg dan de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Beleg de tortilla's met de zwarte bonen.
- Verdeel de geraspte kaas over de zwarte bonen.
- Bak de tortilla's 5 - 8 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
- Laat ondertussen de mais uitlekken en snijd de tomaat in blokjes.
Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.
- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil.
- Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
- Meng met een staafmixer in een hoge kom een salsa van de avocado, de verse koriander, de knoflook, het groene gedeelte van de bosui en per persoon: 2 el water, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout.
- Meng in een grote kom de gesneden rodekool, de mais en per persoon: 1 el van de zelfgemaakte salsa en 1 el mayonaise. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.
- Beleg de taco's met een deel van de koolsla en vouw de taco's dubbel.
- Verdeel de taco's over de borden.
- Garneer met de overige romige salsa.
- Serveer met de overige koolsla.