Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

met gebakken krieltjes met rozemarijn

Je geeft het gehaktbroodje extra veel smaak door de Italiaanse kruiden en kaas en werkt deze af met een saus voor een verrassend resultaat!

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Verse basilicum en rozemarijn

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Panko paneermeel

100 gram

Passata

0.52 stuk(s)

Ei

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1.5 stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 tl

Bruine basterdsuiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)861 kcal
Energie (kJ)3604 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers20 g
Vezels8.4 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Snipper de ui. Voeg het kipgehakt toe aan een kom met 3/4 van de panko, de Italiaanse kaas, de helft van de ui en het basilicum. Voeg vervolgens per persoon: 1 el passata en 1/2 ei toe. Voeg tot slot peper en zout toe, kneed het geheel goed door en vorm het gehaktbroodje.

Gehaktbrood bakken
2

Leg het gehaktbroodje in een ovenschaal. Meng de overige passata in een kom met per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl bruine suiker, 1 el water, peper en zout. Giet dit mengsel in de ovenschaal en smeer over het gehaktbrood. Bak het gehaktbrood 30 minuten in de oven.

Tomaten roosteren
3

Meng in een kom de Italiaanse kruiden, de overige panko en de overige ui met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Verdeel het pankomengsel over de tomaten en druk goed aan. Rooster de tomaten 15 - 20 minuten mee met het gehaktbrood in de oven.

Krieltjes koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Krieltjes bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rozemarijn en krieltjes in 6 - 8 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met de achtergebleven saus uit de ovenschaal. Verdeel de rucola over de borden en leg de geroosterde tomaten erop. Besprenkel met het bakvocht van de tomaten. Serveer met de rozemarijnkrieltjes.