Je geeft het gehaktbroodje extra veel smaak door de Italiaanse kruiden en kaas en werkt deze af met een saus voor een verrassend resultaat!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 g
Fresh basil & rosemary
15 g
Grated Italian cheese
½ piece
Onion
25 g
Panko breadcrumbs
100 g
Passata
0.52 piece
Egg
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
1.5 piece
Tomato
â…“ sachet(s)
Italian seasoning
250 g
Baby potatoes
1 piece
Garlic
20 g
Arugula
1 teaspoon
Brown sugar
1 tablespoon
Balsamic vinegar
2 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Snipper de ui. Voeg het kipgehakt toe aan een kom met 3/4 van de panko, de Italiaanse kaas, de helft van de ui en het basilicum. Voeg vervolgens per persoon: 1 el passata en 1/2 ei toe. Voeg tot slot peper en zout toe, kneed het geheel goed door en vorm het gehaktbroodje.
Leg het gehaktbroodje in een ovenschaal. Meng de overige passata in een kom met per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl bruine suiker, 1 el water, peper en zout. Giet dit mengsel in de ovenschaal en smeer over het gehaktbrood. Bak het gehaktbrood 30 minuten in de oven.
Meng in een kom de Italiaanse kruiden, de overige panko en de overige ui met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Verdeel het pankomengsel over de tomaten en druk goed aan. Rooster de tomaten 15 - 20 minuten mee met het gehaktbrood in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rozemarijn en krieltjes in 6 - 8 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met de achtergebleven saus uit de ovenschaal. Verdeel de rucola over de borden en leg de geroosterde tomaten erop. Besprenkel met het bakvocht van de tomaten. Serveer met de rozemarijnkrieltjes.