Skip to main content
Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing
Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing

Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing

met parelgerst, haricots verts en gele wortel

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Bloedsinaasappel

⅔ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Kippendij met bot

85 gram

Parelgerst

75 gram

Haricots verts

50 gram

Peultjes

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

⅓ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Mosterd

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kcal)1167 kcal
Energie (kJ)4883 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers29 g
Vezels9.9 g
Eiwitten42 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de helft van de bloedsinaasappel uit en snijd de overige bloedsinaasappel in plakken. Meng in een kom 3 el van het sap per persoon met de honing, de mosterd, de olijfolie en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Schil de gele wortel en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de rode ui in parten.

Tip: Heb je niet zo'n krachtige oven? Snijd de wortel dan in dunnere plakken en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

In de oven
2

Leg de wortel en de rode ui in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de bloedsinaasappeldressing. Bak 20 minuten in de oven. Wrijf ondertussen de kippendij in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendij 3 – 5 minuten per kant. Haal de wortel en de ui uit de oven, leg de kip erop en schenk het bakvet erover. Bak samen nog 10 minuten in de oven.

Koken en snijden
3

Kook ondertussen 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook de parelgerst, afgedekt, in 25 – 35 minuten gaar en droog. Snijd de haricots verts in twee gelijke delen.

Kip afmaken
4

Haal de ovenschaal, als de baktijd is verstreken, uit de oven en leg de bloedsinaasappelplakken tussen de kip, ui en wortel. Leg ook de takjes tijm in de schaal. Besprenkel het geheel met de overige dressing en rooster nog 10 – 15 minuten boven in de oven.

Salade afmaken
5

Verhit ondertussen de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes met de haricots verts en peultjes in 5 – 8 minuten knapperig. Voeg de gekookte parelgerst toe aan de koekenpan, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je liever van iets zachtere haricots verts? Kook ze dan ongeveer 5 minuten voor.

Serveren
6

Serveer de parelgerstsalade met daarop de sticky kippendij, de rode ui en de wortel uit de oven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en cherrytomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en cherrytomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, krieltjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en krieltjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rodekoolsla, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met krieltjes

Kipburger met krieltjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken aardappelen, wortel en verse kruiden