.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Bloedsinaasappel
200 gram
Gele wortel
2 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Kippendij met bot
170 gram
Parelgerst
(BevatGlutenbevattende granen)150 gram
Haricots verts
5 gram
Verse tijm
(Kan bevattenSelderij)100 gram
Spekblokjes
1 el
Honing
100 gram
Peultjes
½ el
Mosterd
2 el
Olijfolie
2 tl
Witte balsamicoazijn
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
â…” stuk(s)
Kippenbouillonblokje
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de helft van de bloedsinaasappel uit en snijd de overige bloedsinaasappel in plakken. Meng in een kom 3 el van het sap per persoon met de honing, de mosterd, de olijfolie en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Schil de gele wortel en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de rode ui in parten.
Leg de wortel en de rode ui in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de bloedsinaasappeldressing. Bak 20 minuten in de oven. Wrijf ondertussen de kippendij in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendij 3 – 5 minuten per kant. Haal de wortel en de ui uit de oven, leg de kip erop en schenk het bakvet erover. Bak samen nog 10 minuten in de oven.
Kook ondertussen 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook de parelgerst, afgedekt, in 25 – 35 minuten gaar en droog. Snijd de haricots verts in twee gelijke delen.
Haal de ovenschaal, als de baktijd is verstreken, uit de oven en leg de bloedsinaasappelplakken tussen de kip, ui en wortel. Leg ook de takjes tijm in de schaal. Besprenkel het geheel met de overige dressing en rooster nog 10 – 15 minuten boven in de oven.
Verhit ondertussen de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes met de haricots verts en peultjes in 5 – 8 minuten knapperig. Voeg de gekookte parelgerst toe aan de koekenpan, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de parelgerstsalade met daarop de sticky kippendij, de rode ui en de wortel uit de oven.