topBanner
Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing

Zoete kip met bloedsinaasappel-dressing

met parelgerst, haricots verts en gele wortel

Premium
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Bloedsinaasappel

200 gram

Gele wortel

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Kippendij met bot

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

150 gram

Haricots verts

5 gram

Verse tijm

100 gram

Spekblokjes

1 el

Honing

100 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

½ el

Mosterd

2 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

⅔ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4883 kJ
Energie (kcal)1167 kcal
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers29.0 g
Vezels20 g
Eiwitten42 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de helft van de bloedsinaasappel uit en snijd de overige bloedsinaasappel in plakken. Meng in een kom 3 el van het sap per persoon met de honing, de mosterd, de olijfolie en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Schil de gele wortel en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de rode ui in parten.

2

Leg de wortel en de rode ui in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de bloedsinaasappeldressing. Bak 20 minuten in de oven. Wrijf ondertussen de kippendij in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendij 3 – 5 minuten per kant. Haal de wortel en de ui uit de oven, leg de kip erop en schenk het bakvet erover. Bak samen nog 10 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst. Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook de parelgerst, afgedekt, in 25 – 35 minuten gaar en droog. Snijd de haricots verts in twee gelijke delen.

4

Haal de ovenschaal, als de baktijd is verstreken, uit de oven en leg de bloedsinaasappelplakken tussen de kip, ui en wortel. Leg ook de takjes tijm in de schaal. Besprenkel het geheel met de overige dressing en rooster nog 10 – 15 minuten boven in de oven.

5

Verhit ondertussen de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes met de haricots verts en peultjes in 5 – 8 minuten knapperig. Voeg de gekookte parelgerst toe aan de koekenpan, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de parelgerstsalade met daarop de sticky kippendij, de rode ui en de wortel uit de oven.