Zoete hutspot met rookworst en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete hutspot met rookworst en spekjes

Zoete hutspot met rookworst en spekjes

met gekleurde wortel en gebakken rode ui

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Varkensrookworst

25 gram

Spekblokjes

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3374 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16 g
Vezels14 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Aardappelstamper
Hapjespan
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen en de wortels. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Schil de oranje en gele wortel met een dunschiller. Snijd beide in grove stukken. Snijd de rode ui in halve ringen.

Koken en stampen
2

Kook de aardappelen met de wortels 15 – 18 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Leg in de laatste 5 minuten de varkensrookworst erbij. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht. Bewaar de rookworst apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortelen tot een grove stamppot.

Ui bakken
3

Verhit ondertussen een hapjespan op middelhoog vuur en bak de rode ui, zonder boter of olie, met een snuf zout 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, voeg per persoon ½ el roomboter toe en bak nog 10 – 15 minuten op middelmatig vuur.

Bakken en aanmaken
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder boter of olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 - 6 minuten krokant. Breng in een kom de rucola op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Op smaak brengen
5

Voeg de spekblokjes met bakvet, 1/2 el roomboter per persoon en een klein scheutje melk toe aan de hutspot. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Maak op elk bord een bedje van rucola. Schep de hutspot erop en serveer met de rookworst. Schep de gebakken ui over de hutspot.