topBanner
Zoete hutspot met rookworst en spekjes

Zoete hutspot met rookworst en spekjes

met gekleurde wortel en gebakken rode ui

Lees meer

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Kruimige aardappelen

150 gram

Gele wortel

200 gram

Wortel

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Varkensrookworst

50 gram

Spekblokjes

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3782 kJ
Energie (kcal)904 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels12 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller
Soeppan of grote pan met deksel
Aardappelstamper
Hapjespan
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen en de wortel. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Weeg de gele en de oranje wortel af en schil ze met een dunschiller. Snijd beide in grove stukken. Snijd de rode ui in halve ringen.

2

Kook de aardappelen met de wortel 15 – 18 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Leg in de laatste 5 minuten de varkensrookworst erbij. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht. Bewaar de rookworst apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortelen tot een grove stamppot.

3

Verhit ondertussen een hapjespan op middelhoog vuur en bak de rode ui, zonder boter of olie, met een snuf zout 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, voeg per persoon ½ el roomboter toe en bak nog 10 – 15 minuten op middelmatig vuur.

4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder boter of olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 - 6 minuten krokant. Breng in een kom de rucola op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

5

Voeg de spekblokjes met bakvet, de overige roomboter en een klein scheutje melk toe aan de hutspot (zie Tip). Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

6

Maak op elk bord een bedje van rucola. Schep de hutspot erop en serveer met de rookworst. Schep de gebakken ui over de hutspot.