Skip to main content
Zoete curry met appel, mais, peterselie en muntyoghurt

Zoete curry met appel, mais, peterselie en muntyoghurt

met paarse wortel en platbrood

Met dit recept tover je 261 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen:
Selderij
Mosterd
Noten
Pecannoten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paarse wortel

½ stuk(s)

Appel

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

125 ml

Kokosmelk

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

75 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat: Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

(Zoutarm) groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3388 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten49.7 g
waarvan verzadigd26.8 g
Koolhydraten65.9 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels11.8 g
Eiwitten18 g
Zout1.9 g
Potassium515.8 mg
Calcium134.9 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Schil de gember en rasp of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op laag vuur. Bak de ui, knoflook, gember en de helft van de fijngesneden rode peper 2 minuten.
Curry maken
2
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
  • Voeg de wortel, de mais, de appel, de Surinaamse kruidenmix en het kerriepoeder toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en bak 6 - 8 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de pan en laat 5 - 7 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg 30 ml water per persoon toe als de curry te droog is.

Garnering maken
3
  • Hak de pecannoten in grove stukken.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten en pecannoten 1 - 2 minuten.
  • Ris de muntblaadjes van de takjes. Snijd de peterselie en muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom de peterselie en munt met 1/4 pakje yoghurt per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm de platbroden 30 seconden per kant (zie Tip).

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om de platbroden in de oven te verwarmen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de platbroden 3 - 4 minuten, of tot ze knapperig zijn.

Serveren
4
  • Verdeel de curry over diepe borden.
  • Garneer met de pecannoten, pompoenpitten, de overige fijngesneden rode peper en de kruidenyoghurt.
  • Serveer met het platbrood.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders